Se våre splitter nye nettsider!

Les mer →
 

Arrangementer som kommer: 

Smittevernkonferansen Torp konferansesenter, 28.11-23, kl. 08.30-14.00
Fagdag i etikk og ledelse

Torp konferansesenter, 25.01-24, kl. 09.00 - 15.00

 

Les mer
 

Pasientsikkerhetskonferansen 2023

Pasientsikkerhetskonferansen 2023 avholdes 23. og 24. november på the Qube på Gardemoen.

Pasientsikkerhetskonferansen arrangeres årlig og er Norges største møteplass for alle som er opptatt av pasientsikkerhet og kvalitetsforbedring.

Det er fortsatt ledige plasser for å melde seg på konferansen digitalt.

 

 

 

Påmelding (ekstern side, trygg lenke)

Fagdag i etikk og ledelse

Arrangør
USHT-V og Samarbeid om etisk kompetanseheving KS

Målgruppe
Ledere på alle nivåer i de kommunale helse-, sosial-, og omsorgstjenestene

Mål for arrangementet
kompetanseheving

Påmeldingsfrist
15. januar 2024 kl. 20.00

 

 

 

Påmelding

 © Adobe stock

Selvmordsfare hos eldre

Det siste halve året har USHT samarbeidet med Tønsberg og Sandefjord kommune om et prosjekt som omhandler selvmordsfare hos eldre. Denne problematikken er økende og viktig at vi som helsepersonell tar på alvor. Vi må tørre å spørre personer konkret om de har selvmordsplaner, dersom vi er bekymret for vedkommende. Prosjektet jobber med å utarbeide informasjonshefter og kompetansehevende midler som gjør oss bedre rustet til å kunne hjelpe personer med eksistensielle kriser.

Les mer

Ønsker du å bedre beslutningsstøtten i din hverdag?

I kommunehelsetjenesten skal vi være gode generalister. Vi skal ha oppdatert kunnskap om ernæring, fallforebygging, legemiddelhåndtering, sår, ja, generelt alt. Spørsmålet er om det faktisk lar seg gjennomføre. At vi skal kunne sette de gode målene og tiltakene knyttet til de ulike problemstillingene og samtidig innrette dette mot tjenestemottakers ønsker og behov. Tidstyver tar oss i alle retninger. Derfor må helsepersonell få god støtte i sin arbeidshverdag der det faktisk er mulig. Veiledende planer er et beslutningsverktøy helsepersonell kan bruke i sin hverdag. Her får man et utvalg av mål og tiltak basert på en problemstilling. Gjennom det siste året har vi i USHT sammen med Sandefjord kommune gjennomgått kunnskapsgrunnlaget og revidert Veiledende planer og omkodet begreper med den maskinlesbare språkmodeleringen Snomed CT.

Flere leverandører av EPJ systemer vil tilgjengeliggjøre Veiledende planer for kommunehelsetjenesten. Dette vil kunne bidra til at helsepersonell kan få bedre støtte i sin arbeidsprosess med beslutningsstøtte og effektivisere tidsbruken sin på dokumentasjon. Samt vil det bidra til å få bedre forenlig språkbruk med et felles språk, nettopp fordi sykehusene vil også ta i bruk Snomed CT terminologi. Videre kan man i større grad gjenbruke data og bruke data i analyse og kvalitetsforbedringsarbeid.

Les mer

Webinarrekke Palliasjon

Det er utviklet en rekke webinarer om palliasjon i samarbeid mellom palliativt team ved sykehuset i Vestfold, USHT- Vestfold og Kompetansebroen Vestfold.

Webinarrekken startet i september, men det er fortsatt 5 hovedtemaer igjen som du kan følge.

Det neste webinaret er 30. november, tema livskvalitet.

Målet er at helsepersonell og studenter skal få økt kunnskap og forbedre egen praksis.

Les mer (ekstern side, trygg lenke)
Du mottar denne e-posten fordi du er påmeldt vår e-postliste.
Dine opplysninger   |   Avmelding   |   Åpne i nettleser
Mailmojo