Det nye året har startet og de fleste har laget seg et eller flere mål for året 2022. Utviklingssenteret startet året med å planlegge aktiviteter for våren og frem mot sommeren. USHT får sitt oppdragsbrev fra Helsedirektoratet, og mye tyder på at USHT skal fortsette å jobbe med satsingsområdene: Leve hele livet, Demensplan 2025, Pasientsikkerhet og kvalitetsforbedring, Kvalitet i tjenesten til personer med utviklingshemming og Velferdsteknologi. Oppdragsbrevet kommer som regel i slutten av januar, og det kan forekomme små endringer. Likevel er det viktig for USHT å få innspill fra praksisfeltet og hva det er behov for å satse på lokalt. Vi ønsker gjerne å høre fra deg, om tanker og behov for det nye året.

Psykisk helse på agendaen

Eldres psykiske helse er også viktig!

Psykisk helse hos eldre har blitt viet lite oppmerksomhet, og med andelen eldre som øker vil også antall eldre med psykiske lidelser også øke betraktelig. Studier anslår at ca 15-20% av eldre har behov for behandlingstrengende psykisk oppfølging, i tillegg til at den psykiske helsen kan påvirkes av økt skrøpelighet. Det årlige geriatriseminaret vil ha psykisk helse hos eldre som årets tema. USHT vil ha oppstart med  ABC permen Psykisk helse i eldre år. 

Påmelding til Geriatriseminaret 9. februar

ABC- Psykiske sykdommer i eldre år, Oppstart 6. april

Påmelding til ABC opplæring

Utviklingssenteret har satt opp nye datoer til ABC opplæring for våren 2022. I kompetanseløftet 2025 blir ABC opplæringen trukket frem som et viktig kompetansehevende tiltak for den kommunale helse- og omsorgstjenesten og bidra til faglig refleksjon i tjenesten.
Ønsker du å delta i en ABC- opplæring?
-Be din leder ta kontakt med ABC- kontakt i din kommune for påmelding.

Vårens oppstart av ABC- opplæring

Mer informasjon om ABC- opplæring

God dokumentasjon bidrar til økt pasientsikkerhet

Helsepersonell er forpliktet til å dokumentere nødvendige og relevante pasientopplysninger i deres arbeidshverdag. Likevell blir dokumentasjonsarbeidet nedprioritert, og Helsetilsynet belyser ofte at det er mangelfull dokumentasjon ved tilsyn. God opplæring er en viktig forutsetning for å lykkes med dokumentasjonsarbeidet. Her må arbeidsstedet avklare hvilke opplysninger som er viktig å nedskrive. Ved å trekke frem de gode eksemplene på dokumentasjon, får dere god innsikt i hva som er god dokumentasjonspraksis hos dere og reflekterer over hva som er relevant og nødvendige opplysninger. Dette kan feks gjøres strukturert ved å sette av to gode eksempler pr avdelingsmøte.

Har du lyst å lære mer om dokumentasjon? Ta vårt dokumentasjonskurs på KS- læring.

 

Utvikling gjennom kunnskap

SANDEFJORD KOMMUNE

Sandefjordsveien, 3208 Sandefjord

kajhvi@sfjkom.no

+47 915 27 813

Nettside  Facebook 
Du mottar denne e-posten fordi du er påmeldt vår e-postliste.
Dine opplysninger   |   Avmelding   |   Åpne i nettleser
MailMojo