Nyhetsbrev desember 2021
Åpne i nettleser

Vi nærmer oss slutten av 2021 og Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Vestfold og Telemark (Vestfold) ønsker å takke for et godt samarbeid i 2021. Året 2021 startet med stor optimisme ved at alle fikk tilbud om vaksine, og så en slutt på karantene, kohorter og begrensinger, men dessverre viser tiden nå at pandemien ikke er forbi. 
Vi håper i møte med lysere tider at vi kan starte med gode nyheter på nyåret, men først ønsker vi dere en fredelig og fin jul. USHT ser frem til et nytt og spennende år i 2022

Lansering av Kamferhjemmet

Bruk av spillteknologi for ernæringsoppfølging

På fagdagen 2. desember for Ernæring og tannhelse ble ernæringsspillet Kamferhjemmet lansert. Dette er et prosjekt USHT Vestfold har jobbet med de siste to årene. Henriette Ruud er prosjektleder og har samarbeidet med leverandør Kapoow om utvikling av spillet. Høgskolen i Innlandet har gjennomført et forskningsprosjekt som undersøkte hvilke effekter et slik spill kan påvirke rutiner i ernæringsoppfølgingen.
På fagdagen fikk deltakerne prøvd ut spillet og det kom flere tilbakemeldinger på at dette var en gøy måte å lære på.


Spillet tar utgangspunkt i ernæringskartleggingsverktøyet MUST og skal gjøre spilleren istand til å gjennomføre MUST screening og iverksette nødvendige og relevante ernæringstiltak. Spillet er nå tilgjengelig webbasert, men vil også komme som en applikasjon tilgjengelig på nettbrett og mobil i løpet av våren. 

Du kan prøve spillet her

Promoteringsfilm

De viktige pårørende

Vi blir alle pårørende en gang og pårørende er en viktig ressurs for helse- og omsorgstjenesten. De pårørende gir mye uformell omsorg og estimeres å være på størelse med den profesjonelle omsorgen. Med bærekraftutfordringer vi vil få med en økende aldrende befolkning er det viktig at den uformelle omsorgen opprettholdes på dagens nivå. Solbergregjeringen la frem pårørendestrategi desember 2020. Strategien fremhever viktigheten av å anerkjenne pårørende som en ressurs og god ivaretagelse av pårørende.
USHT planlegger en fagdag om pårørende våren 2022 og håper flere av dere har anledning til å delta.
Det kommer nærmere informasjon over nyttår.

Strategien kan du lese her

USHT ønsker dere alle en god jul og et riktig godt nytt år!

Nettside  Facebook 

SANDEFJORD KOMMUNE

Sandefjordsveien, 3208 Sandefjord

kajhvi@sfjkom.no

+47 915 27 813

Du mottar denne e-posten fordi du er påmeldt vår e-postliste.
Dine opplysninger   |   Avmelding   |   Åpne i nettleser
MailMojo