Nyhetsbrev for oktober

Verdensdag for psykisk helse var 10. oktober.  Årets tema handler om å belyse hvor verdifulle vi mennesker er for hverandre. Vi alle har merket sosial avstand i pandemien, og hvordan dette har påvirket oss i ulik grad. For noen har alle sosiale arenaer blitt borte og ensomheten økt. Det er viktig å spre mer åpenhet om psykisk helse. Det kan oppleves skamfullt og tabubelagt å snakke åpent om psykisk uhelse. Men å ha en god psykisk helse er like viktig som ha god somatisk helse, vi mennesker er helhetlig. Årets kampanje oppfordrer alle til å ta kontakt og følge opp for å forebygge ensomhet og utenforskap. #følgopp

Invitasjon til Fagdag om Smittevern

Fredag 12 november inviterer vi, sammen med Statsforvalter i Telemark og Vestfold, og Smittevernseksjonen ved SIV, fagdag om smittevern.

Fagdagen vil inneholde basale smittevernrutiner, informasjon om influensa og norovius, erfaring fra pandemien og informasjon om vaksinering. Arrangementet er gratis. 

Påmeldingsfrist 26. oktober via Kompetansebroen

Aktiv med musikk og Kamfjordkoret

 

I nyhetsbrevet i juni fortalte vi om prosjektet Aktiv med musikk. Nå er prosjektet i oppstartsfasen, og musikkaktivitetstiltakene starter. Aktiviteten «Babysang på Soletunet» hadde oppstart siste torsdag i september, til stor glede for både babyer, mødrene, frivillige, beboere og ansatte.

Onsdag 20. oktober starter Kamfjordkoret – et tilbud for Kamfjordhjemmets beboere, pårørende og ansatte, naboer og frivillige, og ledes av musikkterapeutene Therese Midtgaard Jensen og Kristi Stedje. Koret kan gi gode rammer for felles opplevelser mellom beboere, deres pårørende og de ansatte, og ved å invitere inn naboer og frivillige, kan kontakten med lokalsamfunnet styrkes. I koret stiller deltakerne på lik linje, uavhengig av diagnoser og livssituasjoner.

For mer informasjon kontakt prosjektleder Therese Midtgaard Jensen

God og riktig mat hele livet

 

Solberg -regjerningen la frem ny ernæringstrategi for eldre tidligere år. Strategien belyser at mange eldre får ernæringsutfordringer og hva helsetjenesten kan gjøre for å forebygge dette. Strategien er innedelt i tre innsatser:

Systematisk ernæringsarbeid
Tilstrekkelig og riktig kompetanse
Mat- og ernæringsoppfølging tilpasset individuelle behov

Utviklingssenteret har flere ernæringsprosjekter i gang og har fokus på de tre innsatsområdene. 

Vi vil invitere til Fagdag om ernæring og tannhelse 2. desember. Påmelding kommer snart.

Les strategien her

Kurs og fagdager

Behandling hjelper 20. oktober
Samhandlingsmøte 27. oktober 
Sykehjemsmedisinens grunnsteiner 28. oktober
Fagdag smittevern 12. november
Dokumentasjonsnettverk 18.nov (påmelding kommer)
Nettverksmøte for kreftomsorg og lindrende behandling 18. nov
Demensnettverk 23. nov (påmelding kommer)

MailMojo