Nå har sommervarmen kommet, smittetrykket synker og restriksjonene løsnes opp. Dette er gode signaler for en god sommer. Vi i USHT ønsker dere alle en velfortjent sommerferie, og ser frem til å treffe dere til høsten. Om du ønsker litt faglig påfyll i sommerferien, anbefales Kompetansebroen.no hvor det ligger mange nyttige nettkurs.

Utviklingssenteret planlegger oppstart av flere ABC 'er til høsten, så her er det bare å benytte muligheten å melde seg på. Ta kontakt med din ABC kontakt i kommunen for å melde interesse eller få mer informasjon

ABC kontakter

Fagdag i dokumentasjon

12. mai ble det gjennomført fagdag i dokumentasjon. Det var representanter fra ulike kommuner i Norge. Samlingen delte erfaringer fra forbedringsarbeidet
 #Råpårapportering fra Larvik kommune og informasjon om Dokumentasjonskurs

Filming i VR 

Prosjektet Med andre briller har startet prosessen med å filme scenarioer i VR. USHT har fått med seg dyktige fagpersoner som bidrar til å kvalitetsikre innholdet. Vi gleder oss til å jobbe videre med prosjektet.

Aktiv med Musikk

USHT er i gang med et nytt prosjekt, kalt Aktiv med musikk. Prosjektets visjon er «musikk hele livet» og knyttes tett opp mot reformen Leve hele livet, og spesielt innsatsområdet Aktivitet og fellesskap.  Et hovedmål for prosjektet er å motvirke ensomhet blant eldre på sykehjem, og det søker vi å gjøre gjennom å tilby musikkaktiviteter til beboerne på noen sykehjem. Prosjektet iverksetter tre ulike tiltak på to av Sandefjord kommunes bo- og behandlingssentre, med mål om å kunne spre noe av det til flere sykehjem og andre kommuner på sikt. De aktuelle tiltakene som skal iverksettes er

  • Etablering av babysanggruppe på Soletunet bo- og behandlingssenter 
    Dette er et samarbeid med Stokke kirke  

  • Etablering av kor på Kamfjordhjemmet bo- og behandlingssenter  
    Koret er tenkt som et tilbud til beboere, ansatte, pårørende, naboer og frivillige.  

  • «Musikk i avdelingen», i utgangspunktet tenkt som et tilbud til de på Kamfjordhjemmet som ikke vil eller kan delta i koret.

Prosjektet er i planleggingsfasen. Målet er å starte opp tiltakene i september (dette vil avhenge av smittesituasjonen til høsten), og prosjektet har i utgangspunktet avslutning sommeren 2022.  

Prosjektleder er musikkterapeut Therese Midtgaard Jensen. 

Les mer her

Ny veileder

Gode helse- og omsorgstjenester til personer med utviklingshemming er en ny veileder som beskriver krav og anbefalinger innenfor hovedtemaene:

  • samarbeid og kompetanse
  • personsentrerte og individuelt tilrettelagte tjenester
  • livsfaser og- overganger
  • habilitering og bistand i hverdagen
  • helseoppfølging 
  • samarbeid med familie, pårørende og verge
  • dokumentasjon og taushetsplikt
Les den her